Pages

Thursday, March 26, 2015

CAmeroN highLands 240215


Salam semua..


baru nk update..
rs mcm2 nk cite dh xtau nk mula mn dlu huhu...

~ 24 - 25 Feb 2015 ~

HARI ~ 1

Percutian singkat 2hari 1 mlm ke Cameron Highlands..last time ms umur aisy belum setahun rasanya...Papa n aisy sukaaa sgtt stoberi...papa ckp nk g sana nk makan puas2...mama bab jalan mmg on aje...huhu



masham muka anak mama pagi2 dah kne kejut bangun mandi..muka ngantuk lagi tuuu...





singgah bfast kat Hutan Lipur Lentang dulu...
aisy menikmati permandangan sekeliling.
nasib la ade poksu duk layan dia mama xlarat nk kejar hihi ;p





singgah Bharat Tea minum2 jap :)



wan..angah izzati n anas :)








hijau nyaman sejuk mata memandang



aisy n poksu 



sampai Cameron g lepak2 minum teh dlu kat Bharat Tea...sejukk segar..
cuaca pun hujan masa tu.. xleh nk trun petik daun teh huhu...aisy posing kt kedai teh jela 


lepas tu kami check in d Harvest Green Apartment...okla kalau bawak family ramai2 leh msk2 kat sini..semua brg keperluan disediakan. kitorang x dan masak pun..semalaman je :D















mlm siap2 nk g pasar malam


semua makanan nk bli..sedap ujan2..sejuk asyik lapo je kan.mkn lak masakan panas2..
sib hujan kalau x lg lama duk kt pasar mlm lg merepek2 nk bli apa yang ada hahaha


HARI ~ 2


Esoknya pagi2 lagi dh x sabar2 nak g pasar..
lum buka lg pun ktrg dh sampai...tlg buka kedai :D






bukan main lagi memborong stoberii...
sedap tul dpt yang fresh manis..
stoberi madu katanya...
smpai 2 bekas kuning tu kitorang borong..leh wat mandi stoberi hahaha








sayur-sayuran segarnyaaa...gerammmm



buah cinta!!




jagung manis wajib beli..makan mentah pun manis..aduhaiii sedapnyaa...

Dah balik apartment siap2 nak balik n singgah ke Big Red Strawberry Farm 

jom layan gambo jelaa 




aisy n papa ;)


mama n papa ;)



kita makan2 dlu sebelum petik stoberi...anak mama dh x sabar dah tuu...


izzati n wan :)





sebelum tu papa mama posing dlu...anak dh ke mana main nya hahaha




anak dh datang kena layan anak lak..br nk posing 2 3 snap ;p










aisy memang suka sgt2 stoberi..kalau dibiarkan leh abis berbiji2







tengok poksu, anas n angh pun terujaa mkn stoberi cicah cekelattt panas2...
nyumm nyumm hingga menjilat bibir
yummyyy....

Alhamdulillah...
seronok.....
balik kl dgn muka n perut yg happy !!!!!!


mmmuuaahhss!!

2 comments:

airikamalek said...

bestnye aisy bercuti tapi muka tu asyik masam jerk...cuba senyum skit mcm mama dia

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)